Tärkeää!

Kun ei itse ole tärkeä, niin ainakin voi miettiä mikä on. Siis henkilökohtaisesti. Tuohon sivupalkkiin on hyvä tehdä listaa ja lukea sitä silloin tällöin ja päivittää. Lista olisi varmaan ollut erilainen parikymmentä vuotta sitten. Pääasia on, että jotkin asiat jaksavat vielä tuntua tärkeiltä.

Ihmissuhteita en listaa, se tuntuisi liian tekniseltä.

Korpifilosofi Nuuksion Ruuhilammella

 

Muutto edessä

Pitäisi kai muuttaa täältä korvesta kaupunkiin. Uuteen kaupunginosaan, jossa ei törmää vanhoihin ryyppykavereihin, etenkään Viiviin ja Jaskaan.

Hieman olen jo katsellut paikkoja, ottanut selvää kaupunginosayhdistyksestä ja muista sosiaalisista hommeleista. Sivistys- ja ulkoilumahdollisuudet siellä olisivat mitä parhaimmat. Siisti asumisyhteisö, kahden hengen huone toisen raitistelevan juopon kanssa. Vapaa-aikaa vapaammin kuin täällä kuntoutuskeskuksessa.

Mitä tämä kolmen kuukauden korpifilosofin ura on merkinnyt raittiuden lisäksi. Olen oppinut kirjoittamaan blogia. Lukenut hyvää kirjallisuutta, kuunnellut hyvää klassista musiikkia. Miettinyt asioita jäsentyneemmiksi, oppinut hyväksymään riittämättömyyteni.

Kun pulpahdan jossakin itäisessä kantakaupungissa esiin miehenä vailla menneisyyttä, niin mitä ensiksi. Ruokajonoissa pitää ruveta taas käymään. Ei tule sapuskaa valmiina niin kuin täällä. Ylivelkaantumisesta pitää puhua ulosottomiehen kanssa.