Luuseri ostoksilla

Lauantaisin on kaksi lähtöä Nummelaan, kymmeneltä ja kahdeltatoista. Varasin paikan jälkimmäiseen, vaikka asiaa kauppoihin tai kirjastoon ei ollutkaan. Pitkälahkeiset kalsarit ajattelin kuitenkin ostaa ja almanakan.

Prismassa oli paljon asiakkaita. Ennakkoluuloni  länsiuusmaalaisista materialisteina sai taas vahvistusta. No käydäänhän joka paikassa lauantaisin ostoksilla, jos on varaa. Talouspaperit olivat ilmeisesti tyrkyssä, kun niitä näkyi pari pakkausta joka vaunussa. Kärryt olivat isoja ja niiden työntäjätkin pitkiä ja hyvinsyöneitä. Toisin kuin meikäläinen.

Pitkien kalsareiden hinnat vaihtelivat kymmenestä eurosta kahteen kymmeneen. Viivi kertoi ostaneensa Terolle Tarjoustalosta seitsemällä eurolla. Päätin pärjätä edelleen yöpuvun housuilla ja ostin vain juustoa ja tomaatteja.

Prismasta kokoontumispaikalle etsiskelin likinäköisillä silmilläni kirjakauppaa. Löytyi. Luulin, että kalenterit olisivat jo alennuksessa mutta vielä mitä. Taskuun sopivissa oli vähemmän valinnanvaraa kuin Helsingissä ja Tallinnassa. Yhden  kannet olivat niin hauraannäköiset, että se tuskin kestäisi vuoden loppuun. Toisessa oli mietelauseita. Ostin kiireessä sen hauraanoloisen. 10,70! sillä rahalla olisi saanut lämpimät alushousut.

 

Kertakäyttökalenteri

Terviksellä tarkastelin hankintaani. Erillisessä pahvissa luki, että Burde-kalenteri on Luonnon Ystävä, että sen kannet ovat kierrätyskartonkiset, paperi valkaisematonta ja koko tuote täysin kierrätettävä. Lehdilläkään ei ollut yhtään ikuisia ajatuksia niin kuin joissakin kilpailevissa malleissa. Kansilehden sisällä  luki, että copyrightin omistaa Helsingin yliopiston Kehityspalvelu Oy, Yliopiston almanakkatoimisto.

Onneksi olkoon Helsingin yliopiston Kehityspalvelu Oy. Juuri tätä on kaivattu. Kyllä nyt länsiuusmaalaisilla tavarankerääjillä olisi ajattelemisen aihetta. Kuinka moni niistäkin ostaa kalenterita, joista jää jätettä tulevien sukupolvien harmiksi. Mutta tällainen ympäristöystävällinen - siitähän voisi tulla vaikka keräilykappale. Kiusallanikin kirjoitan aforismeja joka aukeamalle.

Ensimmäinen aforismi raittiiien kuukausieni kunniaksi. 'Le sobre réfléchit avant d'agir - le buvard agit avant de réfléchir.´ Eli 'raitis ajattelee ennen kuin toimii - juoppo toimii ennen kuin ajattelee'. Tätä on hyvä kehitellä vuoden varrella.