Viivi

"Heiyritänlaitáaviestiäseppoonkuolluteilenmuistathänetvarmastiyritäntavotâasuotviivi"

Loppiaisaattona Viivi oli sanonut taas kaveruuden irti ja puhunut ikävästi Riikasta ja Teemusta. Ajattelin, että olisi hankkinut oman perheen, niin ei tarvitsisi haukkua muita. Löin puhelimen kiinni enkä sitten moneen päivään avannut sitä, kun ei puheluita kuitenkaan ollut odotettavissa muilta kuin juuri Viiviltä. Soitin sitten tuon tekstarin saatuani. Viivi oli selvin päin. Puhuttiin Seposta ja kerroin, miten viestiin saa välilyönnit.

En ole jaksanut sitä naista moneen vuoteen. On vain tullut tapailtua. Niin kuin perheenjäsentä. Liityin sen takia Omaiset mielenterveystyön tukena ry:hyn ja kävin ryhmissä. Nyt ei kiinnosta sekään enää.

"Moi hermot meni ihan masis ei musta ole vakuutushomám ehkä ei mihká2n olen tn6i polveni satutin ihan selvin pain kaijg aita"

Tällä kertaa Viivi vastasi humalassa, joi puhelun ajan lisää ja humaltui enemmän. Raivosi olleensa talossa töissä 80-luvulta saakka eikä kukaan arvosta. Löi puhelimen kiinni 28 minuutin jälkeen. Yleensä puhelut kestävät puolesta tunnista tuntiin.

Omaisryhmässä puhutaan emotionaalisesti epävakaasta persoonallisuudesta, joka tietämättään aiheuttaa ympäristössään masennusta. Pitäisi kuulemma kuunnella ja ymmärtää ja korjata vain pahimmat harhat. Mitä sille muutakaan voi. Se haukkuu samat ihmiset , joita juuri on kehunut ja sanoo hankkivansa elämänkumppanin. En henno sanoa, että sen työpaikkahan on sen elämänkumppani, ollut noin neljännesvuosisadan kuin onneton avioliitto, josta ei pääse eroon.

Pitäisikö tuntea syyllisyyttä siitä, että Viivin ansiosta olen briljeerannut omaisyhdistyksessä ja hankkinut tietoa ja sädekehääkin. Nyt se on loppu.

Vaikeinta on, kun koko ajan käy sen kanssa sisäistä dialogia. Paitsi öisin, jolloin juttelen noin kuusivuotiaan pojan kanssa. Se näyttää Teemulta, mutta voin olla minä itse. Teemu täyttää tässä kuussa 25 vuotta, saman verran Viivi on ollut toissä samassa työpaikassa. Ihmisiän.

 

Lisäys 18.1  Tänä aamuna tuli kuvateksti; ruusun kuva ja kirjoitus: 'Ruusu sulle. Tällä  puhelimella olen viitsinyt vihdoinkin opetella'. On se kuitenkin aika tykkeli joskus.